Diskutabelt

februari 12, 2009

TV3 var en gång i tiden Sveriges klart mest underhållande tv-kanal. Underhållning stod i centrum och innehållet var inte så viktigt, under det tidiga 90-talet. Robert Aschberg var med från allra första början och höll i debatter runt om i Norden. TV3 sände på den tiden till de skandinaviska länderna och gjorde således inspelningar i såväl Norge och Danmark, som Sverige.

Vid följande debatt har man beslutat sig för att åka till Norge för att anklaga Sverige för hur fel Sverige agerat mot sin granne. Debatt och försoning med ledande politiker? Icke. Vi skickar istället mannen bakom klassikern Vår julskinka har rymt, Billy Butt.

Även om klippet innehåller många episkt roliga karaktärer, som till exempel mannen med röd stickad tröja, som han har en polotröja under, och en klassiskt skön hockeyfrilla, så är min favorit den andra norrmannen som talar. Tore Neset (rockskribent), tittar in i kameran och säger sanningen. Ett klassiskt retoriskt grepp (se Bill Clinton och I did not have sexual relations with that woman), som blir mycket underhållande i det här fallet.

Debatten avslutas med att en finsk fyllbult som titulerats regissör, får svamla fram något som är helt obegripligt. Fantastiskt.

Lämna en kommentar